Luchtverwarming en luchtbehandelingsinstallaties installeren

Luchtverwarming en luchtbehandelingsinstallaties: onderhoud en vervanging

Ten Kate Installatietechniek is gespecialiseerd in het onderhoud, de installatie en de vervanging van luchtverwarming en luchtbehandelingsinstallaties.

Wat is luchtverwarming

Met luchtverwarming is uw woning of bedrijfspand vlot op de juiste temperatuur. Binnenkomende buitenlucht wordt gefilterd en vervolgens opgewarmd of afgekoeld in de kringloop van luchtverwaming. Hiermee wordt in een mum van tijd een aangename temperatuur gecreëerd. Vervuilde lucht wordt netjes afgevoerd.

Aanleg, onderhoud en vervanging

Luchtverwarming komt niet vaak meer voor. Maar voor de vervanging van luchtverwarming kunt u wel terecht bij Ten Kate Installatietechniek. Onze monteurs hebben de kennis om vakkundig onderhoud uit te voeren en problemen direct op te lossen.

Luchtbehandelingsinstallaties

U kunt bij ons ook terecht voor de aanleg en het complete onderhoud aan luchtbehandelingsinstallaties. Luchtbehandelingsinstallaties zijn installaties die de lucht in woningen en gebouwen filteren zodat er een optimaal leef- en werkklimaat gecreëerd wordt. De essentie is dat de ruimte in de juiste conditie wordt gebracht door te verwarmen, koelen, ontvochtigen of bevochtigen. Om dit te bereiken wordt de luchtbehandelingskast voorzien van de benodigde verwarmings-, en/of koelbatterijen, (stoom)bevochtigingssecties, ventilatoren, warmteterugwinsectie (middels bijv. een kruisstroomwisselaar of warmtewiel) en natuurlijk de benodigde filters om de lucht voldoende te zuiveren. Een luchtbehandelingskast wordt altijd klantspecifiek samengesteld. Op dat moment wordt de lucht gekoeld, gedroogd of gezuiverd door middel van bepaalde filters.

Aanleg luchtbehandelingsinstallaties:

Hierbij voeren wij werkzaamheden uit als:

  • aanbrengen en reinigen van inductie units
  • aanbrengen van roosters en geluiddempers

Onderhoud luchtbehandelingsinstallaties:

Onderhoud aan luchtbehandelingsinstallaties is essentieel. Wij adviseren zeker jaarlijks onderhoud. Dit is echter wel afhankelijk van het doel waarmee u een ruimte gebruikt. Ook indicatoren op filters zijn belangrijke graadmeters.

  • uitvoer van onderhoud aan luchtbehandelingskasten
  • uitwisselen en aanbrengen van filters
  • aanbrengen, controleren en vervangen van V-snaren en lagers
  • aanleveren van een volledige rapportage over de status van de luchtbehandelingsinstallatie

Meer weten?

Wilt u meer weten over de installatie, het onderhoud of de reparatie van luchtverwarming of luchtbehandelingsinstallaties? Neem gerust contact met ons op.