Zonnepanelen en zonnecollectoren installeren

Zonnepanelen en zonnecollectoren: installatie en montage

Voor de installatie en montage van zonnepanelen en PV Panelen kunt u terecht bij Ten Kate Installatietechniek. Wij hebben ruime ervaring als het gaat om de installatie van panelen in diverse situaties.

Zonnepanelen en PV Panelen

Zonnepanelen en PV Panelen zijn in basis hetzelfde. PV staat voor Photo Voltaic. Photo betekent licht en ‘voltaic’ betekent elektriciteit. PV Panelen bestaan uit zonnecellen die daglicht opvangen. Dit daglicht wordt omgezet naar stroom. Middels een omvormer wordt de opgevangen gelijkstroom omgezet naar wisselstroom.
PV Panelen zijn er in diverse vormen namelijk:

  • Mono (monokristallijn)
  • Dunne film (amorf silicium)
  • Poly (polykristallijn)

Zonnecollectoren met zonneboilers

Anders dan zonnepanelen, die zonlicht omzetten in elektriciteit, zetten zonnecollectoren zonlicht om in warmte. Dit wordt vervolgens gebruikt voor het verwarmen van ruimtes of water. Bij de zonnecollector hoort ook een zonneboiler. Dit is een voorraadvat waar het water in op wordt geslagen. Tevens levert het extra warmte wanneer er te weinig zonlicht beschikbaar is. Zonnecollectoren en zonneboilers dragen bij aan een duurzame wereld. Niet alleen bespaart u op de energiekosten, maar u draagt ook bij aan een beter milieu. Daarnaast kunt u ook nog in aanmerking komen voor een subsidie van de overheid. Kijk hier voor meer over subsidies voor zonneboilers.

Besparing door gebruik van zonnepanelen

Steeds meer particulieren en bedrijven laten zonnepanelen of PV panelen op het dak plaatsen. Simpelweg omdat de zonnepanelen een energiebesparing oplevert die buitengewoon interessant kan zijn.
Wist u dat het in bepaalde gevallen ook mogelijk is om subsidie te krijgen voor de installatie van zonnepanelen. Meer informatie hierover vindt u op de site van Energiesubsidiewijzer.

Zonnepanelen

ISDE Subsidie

De ISDE subsidie is een investeringssubsidie voor duurzame energie. De regeling is zowel voor particuliere als zakelijke gebruikers. Meer informatie hierover vindt u hier.

SDE Subsidies

SDE staat voor de stimulering van Duurzame Energie. Meer informatie kunt u vinden op de site van RVO.

Advies

Maakt u gebruik van de diensten van Ten Kate Installatietechniek dan bent u verzekerd van betrouwbaar advies over:

  • Het type panelen
  • De opstelling op het dak
  • De juiste bekabeling en aansluiting op uw binneninstallatie
  • Kwaliteit van omvormers
  • De mogelijke energiebesparing

Kennismaken?

Wilt u meer weten over de installatie van zonnepanelen? Neem gerust contact met ons op.