Warmtepomp instaleren

Warmtepompen particulier en bedrijven

Voor de levering, montage en het onderhoud van warmtepompen kunt u terecht bij Ten Kate Installatietechniek. Wij verzorgen de installatie en het onderhoud van warmtepompen voor particulieren en bedrijven.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een systeem waarbij warmte uit de omgeving (uit de lucht of uit de bodem) wordt gebruikt om een woning of een bedrijfspand te verwarmen. Een warmtepomp kan geïnstalleerd worden in zowel nieuwbouwwoningen als bestaande woningen of bedrijfspanden.

Omgekeerde systeem van een koelkast

Vaak wordt het systeem van een koelkast gebruikt om uit te leggen hoe een warmtepomp werkt. De koelkast koelt namelijk de inhoud van de koelkast af. Maar voelt u met uw hand achter de koelkast dan is dit warm. Een warmtepomp werkt op dezelfde wijze alleen is de warmtewisseling omgekeerd.


Warmtepomp

Zo werkt een warmtepomp

Simpel gezegd onttrekt het systeem van de warmtepomp lage temperaturen vanuit een bron (lucht, water of grond). Vervolgens wordt deze warmte uit de buitenlucht via een verdamper verdampt tot gas. Een compressor drukt het gas weer samen. Hierbij komt veel warmte vrij. Via een warmtewisselaar wordt de warmte vervolgens ingezet voor het opwarmen van bijvoorbeeld het water voor de centrale verwarming.

Subsidies op waterpompen voor bedrijven

In het kader van duurzame en milieuvriendelijke energie geldt er een subsidie voor warmtepompen. Dit geldt zowel voor particulieren als bedrijven. Of u hier recht op heeft vindt u op de site van de rijksdienst voor ondernemend Nederland.

Voordelen van een warmtepomp

De voordelen van een warmtepomp:

  • Laag energieverbruik
  • Drastische reductie van CO2 uitstoot

NOM Woning: Nul op Meter

De term NOM betekent Nul Op Meter wat letterlijk betekent dat een woning volledig energieneutraal is. Bij een NOM woning zijn alle in- en uitgaande energiestromen op jaarbasis in balans. Dat wil zeggen dat de woning op jaarbasis dusdanig veel energie oplevert dat hiermee de kosten van energiegebruik gedekt worden. De aanleg van warmtepompen kan hier een bijdrage aan leveren.

Volledige ontzorging

Wij ontzorgen u als organisatie of particulier van A tot Z. Dat betekent dat wij een actieve bijdrage leveren in het complete proces van ontwerp tot aanleg en het aanvullende onderhoud.

Contact

Wenst u gebruik te maken van onze diensten? Wilt u deskundig advies? Neem gerust contact met ons op.