Nieuwbouw Woonzorgcentrum Wolfsbos te Hoogeveen


Referentie: Nieuwbouw Woonzorgcentrum Wolfsbos te Hoogeveen.

Opdrachtgever: WVG Ontwikkeling

Algemeen: Voor NNCZ is een Woonzorgcentrum in de Wijk Wolfsbos in Hoogeveen gerealiseerd. Dit centrum bestaat uit comfortabele woningen voor mensen met verschillende behoeften aan zorg. Het leven in kleine woongroepen, kleinschalig wonen, staat daarbij centraal. De kwaliteit van het leven en de regie over het eigen leven houden staan voorop.

Er zijn 30 ‘aanleun’ appartementen op de bovenste etages gerealiseerd en 60 zorgeenheden. De zorg eenheden zijn per vleugel voorzien een centrale huiskamer. In het gebouw bevinden zich verschillende voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken zoals een kapsalon, een restaurant en een kleine winkel. Ook bewoners uit de buurt zijn hier van harte welkom.

Voor dit gebouw is een bouwteam geformeerd, waarbij de aannemer en installateurs samen met de architect en opdrachtgever gezamenlijk het VO en DO hebben ontwikkeld en uitgewerkt. De installatie van dit gebouw zijn hierdoor modern van opzet. Veel aandacht heeft het legionella veilig maken van de tapwater installaties gekregen, waarbij de beheersmaatregelen zo minimaal mogelijk zijn gehouden. Het gehele pand is voorzien van Led verlichting met in de gangen een schakeling dat gedurende de dag het lichtniveau aangepast kan worden. Door de prettige en constructieve manier van samenwerken binnen het bouwteam is er een kwalitatief en doordacht zorgcomplex gerealiseerd binnen de gestelde eisen en financiële kaders.

Werkzaamheden: De totale elektrotechnisch en sanitaire installaties.